DAAN & DIRK against ocean plastic!

DAAN & DIRK against ocean plastic!

Aankomende december zullen wij, Daan Vriens en Dirk van Akkerveeken, ons voor minimaal 5 maanden gaan inzetten voor de stichting “MBRC the ocean Foundation” in Labuan Bajo, de hoofdstad van het eiland Flores,  Indonesië.  
 
MBRC the Ocean is een sociale onderneming die wereldwijd in vervuilde natuurgebieden plastic inzamelt. Met dit afval maakt en verkoopt MBRC producten die voor 100% uit gerecycled materiaal bestaan. Denk hierbij aan oude visnetten en PET-flessen. De opbrengst komt ten goede aan de missie van MBRC :  
Oceanen zonder plastic afval!

Een belangrijk project is inmiddels opgezet op de Komodo eilanden en Flores. Dit project waarbij MBRC samenwerkt met het toonaangevende Indonesian Waste Platform is door het enorme succes benoemd als een van de ‘key projecten’ van het eiland!


Wij willen MBRC the Ocean vanuit Labuan Bajo op de volgende manier gaan ondersteunen :

  • Het organiseren van cleanup events met lokale vrijwilligers in vervuilde natuurgebieden
  • Het neerzetten van ‘cleaning hubs’ :  permanente locaties verspreid over het eiland waar de lokale bevolking hun plastic afval tegen een vergoeding  kan inleveren;  we proberen hiermee een win-win situatie te creëren: de inwoners vergaren een extra inkomen én er wordt plastic afval ingezameld, wat ook het toerisme bevordert. Hierbij ondersteunen wij ook de operationele en logistieke kwesties omtrent het transport van ingezameld plastic.
  • De lokale bevolking onderwijzen hoe ze ‘waste management’ kunnen verbeteren en hoe ze plastic kunnen inzamelen om zo vervuiling tegen te gaan en hun leefwereld beter te maken.  

Op korte termijn zullen er meer eilanden en locaties aan dit succesvolle project in Indonesië worden toegevoegd. Met dit vooruitzicht groeit de behoefte aan een betere operationele en logistieke structuur. De implementatie hiervan behoort ook tot onze taken.

Om deze plannen te kunnen gaan uitvoeren is geld nodig.

Wij en MBRC the ocean kunnen uw steun hierbij goed gebruiken!

Elke  (kleine) donatie om het Komodoproject in Flores - en daarmee een schonere oceaan - te steunen is welkom!
Alvast bedankt en we houden iedereen op de hoogte !


You will pay €0 in total.

Your privacy is guaranteed. Read more